torsdag 22 mars 2012

Inför strejksäsongen

Det verkar dra ihop sig till strejk för de handelsanställda. Arbetsköparorganisationen Svensk Handel har återupprepat samma bud sen i januari och har nu helt strandat förhandlingarna. Det är jävligt viktig att ha i åtanke inför den eventuellt stundande strejken när diskussionen om fackföreningarnas "samhällsansvar" kommer dyka upp igen.
En fackförenings ansvar ligger hos dess medlemmar, på samma sätt som ett företags ligger hos dess aktieägare. Att dessutom lägga på arbetarna ansvaret för att vi ska kunna shoppa skapar en väldigt skev maktbalans som möjliggör för Svensk Handel att bete sig som jävla svin.
En fackförening som tar sitt ansvar är en fackförening som tar strid för sina medlemmar, inte en fackförening som ser till att vi kan fortsätta shoppa medan företagen suger ut sina anställda.
Så när strejken kommer, rikta din ilska mot Svensk Handel som vägrat förhandla annat än på sandlådenivå och visa solidaritet med de som strejkar för en lön att leva på och villkor att överleva under.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar